Számomra egy nagyon izgalmas téma a nők, a női vezetők önérvényesítése az üzleti életben. Engem is érint, és érintett korábbi munkámban is.

Ez egy kimondottan szakmai kérdésnek tűnik, de ugyanúgy, mint minden más business coaching esetben az emberhez vezet. Hiszen egy személy elakadásáról, kérdéseiről és kételyeiről van szó.

Ebben az esetben arról, hogy egy fiatal nő hogyan tudja magát felépíteni, megerősíteni, hogy megállja a helyét, és lehetőség szerint még jól is érezze magát egy elég férfias világban.

Önismeret, hit, önszeretet és önbizalom. Ezek a kulcsszavak.

De hogyan lehet őket elérni? Ez volt a kérdés ebben a coaching folyamatban. Ezt jártuk körül. Megfogalmaztuk az igazi célt, megvizsgáltuk, mik azok az eszközök, amik ebben ügyfelemet a leginkább támogatják. És nem csak abban, hogy elérje célját, hanem hogy képes legyen megtartani az energiáját és lendületét, hogy képes legyen az én támogatásom nélkül is továbbhaladni.

Kissé szkeptikusan, mint még egy utolsó próbálkozásként keresett meg ügyfelem, miután több más módszert, segítőt kipróbált már. A coachingot nem ismerte, egy barátja javaslatára vette fel velem a kapcsolatot.

Fiatal cégtulajdonosként sok kihívással szembesült, amik már-már elvették a kezdeti hitét és lelkesedését. A coaching folyamatunk segített neki abban, hogy tudatosítsa, milyen tényezők vezettek el a jelenlegi helyzetéhez, és ami a legfontosabb, hogy hogyan tud és akar változtatni ezen.

Sikerült egy valóban konkrét célt kitűznie maga elé, ami ösztönözte és végig vezette őt a folyamatunkon.

Nyitottságának és elkötelezettségének köszönhetően sok eszközt kipróbáltunk, és az üléseink között is hangsúlyt fektetett a gyakorlásra, az önálló munkára. Ez segítette őt abban, hogy pontosan eldöntse, mi használ neki és mi nem.

Tudatossága és növekvő önismerete oda vezették, hogy felismerje értékeit. Nyugalmat, önbizalmat és türelmet adtak neki ahhoz, hogy kis lépésekben haladjon célja felé. Ezek a kis eredmények szépen egymásra épültek, és egymást erősítve egy sokkal magabiztosabb személyiségben mutatkoztak meg.

Amit igazán csodálatos volt látni, ahogy ügyfelem fellépése, azaz külső megjelenése mind nagyobb összhangba került belső világával. Ahogy ez a kezdeti ellentét egyre csökkent, és egy sokkal harmonikusabb és lágyabb személyiséget ismerhettem meg benne.

Inspiráló volt ez a változás. Sokat tanultam ebben a folyamatban is saját magamról és a saját elakadásaimról. Én is más ember lettem a folyamatunk végére.