Hitvallás

Hiszek az emberben. Az ember saját erejében. Hiszem, hogy mindenki képes változni, fejlődni.

De ezt mindenkinek saját magának kell megtennie. Fontos a saját erő, a saját akarat, a saját motiváció. Különben elmarad a siker.

Mi, akik az illető környezetében élünk és dolgozunk, akik támogatjuk őt (beleértve a coachokat), odafigyeléssel, kérdésekkel, inspiráló környezettel, tudatosítással és őszinteséggel el tudjuk kísérni az úton, de nem tudjuk az utat helyette megtenni.

A sikeres coaching folyamat alapeleme az ügyfél elköteleződése, tenni akarása a változásért.

A coachnak pedig az a felelőssége, hogy felkészült és kompetens legyen. Legyen kellő tudása és eszköztára, hite és ereje, őszintesége és nyíltsága, hogy végig tudja kísérni ügyfelét. Ez folyamatos tanulást és önfejlesztést jelent. A coachnak feladata önmaga megismerése és fejlesztése.

A coaching ugyanakkor nem az egyedüli és egyetlen üdvözítő eszköz. Nem megoldás minden problémára, nem gyógyír. Van, akinek inkább tanácsadásra, tréningre, vagy esetleg terápiára van szüksége. Vagy a téma, vagy az illető személyisége miatt ezek valamelyike segítségével tud gyorsabban és hatékonyabban előrelépni.

Hiszek a coaching erejében. A jövő orientáltságában. Abban, hogy az ügyfél saját maga találja meg a válaszát, és így valóban az övé lesz a megoldás, motivációja maximális.

A coaching folyamat személyessége következtében fontos, hogy mindenki találja meg a számára legjobb coachot. Azt, aki személyében, hozzáállásában és tudásában egyaránt megfelelő és hiteles számára.

Én, mint coach nem megoldásokat adok, hanem odafigyelek, tudatosítok és megerősítek. Ahogy azt az ICF (International Coach Federation) terminológia is mondja: Minden egészséges ember egész, kreatív és erőforrásokkal rendelkező. Én hiszem ezt, és ennek megfelelően dolgozom ügyfeleimmel.

Mint coach célom, hogy ügyfeleimet támogassam, ne csak a céljaik megtalálásában, megfogalmazásában, hanem igazi transzformáció, igazi változás elérésében.