Külföldieknek

Másik országba költözni, ott dolgozni nagyon izgalmas vállalás. És nem csak a munkavállalónak, hanem a vele költöző családtagjai számára is.

Találkozott ilyen feladatokkal és kérdésekkel, mint:

  • kulturális különbségek
  • érték különbségek
  • hiedelmek, előítéletek, általánosítások, beidegződések
  • információhiány
  • ex-kommunista beidegződések
  • családtagok beilleszkedése?

Ezeket én magam is megtapasztaltam. 3 évet dolgoztam együtt egy Magyarországra delegált külföldi vezetővel, illetve több évet éltem és dolgoztam külföldön különböző országokból származó vezető munkatársakkal együtt.

Egy coaching folyamat keretében támogatni tudom abban, hogy képes legyen megfogalmazni kihívásait, és megtalálja válaszait ezekre a kérdésekre. Ennek köszönhetően jobban eligazodik új környezetében, nyitottabbá és befogadóbbá válik, melyek növelik komfortérzetét, életminőségét és szakmai eredményességét.

 

Esetleírások:

Külföldön is sikeresen

Esetleírásaimban nem nevezem meg ügyfeleimet. Sőt, a történeteket is annyira megváltoztatom, hogy véletlenül se lehessen valakire ráismerni, de a coaching lényegének bemutatása se vesszen el. Hiszen éppen ez a célja ezeknek az írásoknak.

Persze nem tudom megmutatni teljes részletességgel ezeket a coaching folyamatokat. Arra törekedtem megírásuknál, hogy egy kis ízelítőt adjak, milyen sokféle témában, milyen sokféle módón, eszközzel, milyen sokféle „eredményt” lehet elérni – függően az ügyfél személyiségétől, céljától és tudatosságától.