Ügyfelemet egy középvezetői állás betöltésére invitálták külföldre, amit el is fogadott. Már kint élt, mikor elkezdtünk együtt dolgozni. Erre nagyon jó eszköz volt számunkra a Skype, illetve mikor hazalátogatott, pár személyes ülésre is sort tudtunk keríteni.

Nagy elismerés volt számára, hogy a cég európai csapatában dolgozhatott.

Rengeteg élményt jelentett számára a külföldi lét, még akkor is, ha szinte csak a munkájának élt.

A helyi leányvállalatnál kelet-európaiként kellett megállnia a helyét megbirkózva a kulturális és értékkülönbségekkel, hiedelmekkel és előítéletekkel.

Beszélgetéseink során mind jobban megismerve saját magát, és rálátva a saját maga hiedelmeire és előítéleteire is, vált egyre nyitottabbá és ezáltal befogadóbbá.

Kinti kollégáival képes volt bizalmon és megértésen alapuló jó szakmai és személyes kapcsolatokat kiépíteni. Elfogadottsága és elismertsége egyre inkább növekedett, ami nem csak komfortérzetét, de szakmai eredményességét is valóban növelte.

A pozitív változásokkal kapcsolatban nem csak közvetlen munkatársaitól, de a cég menedzsmentjétől is visszajelzéseket kapott.

Mindezek azt is eredményezték, hogy nem sokkal több, mint 1 évvel a kiköltözése után egy magasabb pozíciót ajánlottak fel neki, ami már egy másik országba szólította őt.