Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching

 

„Nem ugyanaz az út visz minket tovább, mint amelyik elhozott minket idáig.”

Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching programban sikeres vezetőket támogatunk abban, hogy pozitív viselkedésbeli változást érjenek el, és így még hatékonyabban tudjanak működni. Ezek a viselkedésbeli változások mérhetőek, garantáltak, maradandóak, a munkatársak számára is észrevehetőek és így elismerhetőek.

A programot Marshall Goldsmith – a Forbes magazin értékelése alapján a világ egyik elsőszámú üzleti gondolkodója – dolgozta ki több évtizedes tanácsadói és coaching tapasztalata alapján. Napjainkra az SCC a világ elsőszámú globális coaching hálózatává fejlődött, ami:

  • a legmagasabb minőséget képviseli – Marshall Goldsmith, a világ egyik elsőszámú üzleti gondolkodója által garantálva;
  • eredményalapú elszámolást kínál – a vezetői fejlődés és teljesítmény mérhető és biztosított;
  • helyben működő és elérhető coachokkal dolgozik – több, mint 2.500 coach 200 városban, 45 országban;
  • egy valóban egységes folyamat alapján – Marshall Goldsmith SCC által képzett és hitelesített szakemberek.

Referenciákkal rendelkezünk a legnagyobb nemzetközi vállalatoknál, mint például az IBM, Apple, Dell, HP, Intel, Microsoft, LG, GE, Coca-Cola, Bayer, GlaxoSmithKline, Johnson&Johnson, Hyett, Syngenta, Ford, ING, Citibank, stb.

Coaching folyamatunk eredményessége – többek között – annak egyszerűségében rejlik. A cél minden esetben a közösen meghatározott viselkedésbeli változás elérése. Mindezt egy pontosan felépített, 7 lépésből álló, általában 6-9-12 hónapon keresztül tartó folyamat mentén, melyben a vezető szorosan együtt dolgozik feletteseivel, vezető kollégáival és munkatársaival.

Az SCC olyan vezetőknek, elsősorban felsővezetőknek szól, akikben kellő bátorság, alázat és fegyelem van ahhoz, hogy elkötelezetten végigmenjenek a programon, és elérjék a kitűzött céljukat.

Napjaink legfontosabb vezetői kihívása nem a vezetés tudományának elsajátítása, hanem annak gyakorlása.

Ebben segít az SCC coaching program folyamatos fejlődést biztosítva a vezető és csapata számára.

Azon vezetők 95%-a, akik részt vettek a Stakeholder Centered Coaching programban, valóban növelték is hatékonyságukat, jobb vezetővé váltak.

Ami valóban számít, az a kollégák által a munkahelyen észlelt vezetői hatékonyság növekedése, a viselkedésbeli változás és fejlődés. Az SCC egy valóban hatékony, átlátható és nyitott, strukturált folyamat.

A. 1, maximum 2 fejlesztési terület kijelölése, mely mind a vezetőnek, mind a szervezetnek fontos.

A coach támogatásával a vezető kiválaszt 1-2 konkrét viselkedést, ami fontos a maga vezetői fejlődésében (pl. delegálás és döntéshozatal). A megfelelő cél kijelöléséhez interjúkat és vezetői értékeléseket is igénybe veszünk.

B. Vezetői változás az érintettek bevonásával

A vezető kiválasztja a folyamata résztvevőit, az ún. stakeholdereket, akik a felettesei, vezető társai és beosztottjai közül kerülnek ki. A coaching folyamat során a vezető havi rendszerességgel egyeztet a résztvevőkkel, akik támogatják őt a fejlődési folyamatában. Ez az együttműködés megalapozza az elköteleződést, valamint, hogy a folyamat, illetve a fejlődés valóban mérhetővé, elszámoltathatóvá váljon. Mindez hatással van és előnyökkel jár nem csak a vezető számára, de az egész csapatnak.

B1. Stakeholderek bevonása, visszajelzések begyűjtése

A vezető havi rendszerességgel kér az érdekeltektől visszajelzéseket, javaslatokat a kijelölt fejlődési céljára vonatkozóan.

B2. Stakeholdereken alapuló havi cselekvési terv elkészítése

A vezető végig gondolva a begyűjtött visszajelzéseket, javaslatokat havi cselekvési tervet állít fel. Egy coaching ülés keretében a vezető véglegesíti az akciótervét, és a következő hónapban ennek mentén dolgozik tovább kitűzött célja eléréséért. A coaching ülés után a vezető informálja a stakeholdereket az általa készített tervről.

B3. Viselkedésbeli változás és annak érzékelése a munkahelyen

Minden hónapban a vezető dolgozik a cselekvési terve megvalósításán, figyelve arra, hogy ez a bevont stakeholderek számára is látható és érzékelhető legyen. A viselkedésbeli változáson való folyamatos munka és annak nyomonkövetése a stakeholderekkel együtt szintén megváltoztatja az érdekelt felek véleményét a vezetőt illetően.

C. Az észlelés a valóság: a vezető fejlődésének mérése a stakeholderek tapasztalása alapján

A coach minden negyedévben egy rövid kérdőív segítségével felméri a stakeholderek tapasztalatait és érzékelését a vezetői hatékonyság változását illetően. Ennek eredményét megosztva a vezetővel és felettesével, aki a teljes folyamatot szponzorálja. Ezáltal mérhetővé válik, hogy a vezető munkája és annak eredménye mennyire látható a stakeholderek számára is.

A munkatársak bevonása, valamint a több hónapos szisztematikus munka biztosítja az elért eredmények tartósságát.

 

Közel 20 év menedzseri tapasztalattal rendelkezem. Ebből 7 évet felsővezetőként dolgoztam. 2 és fél évet éltem külföldön, Olaszországban, majd Németországban. Bejártam Európát, és eljutottam Ázsiába. Munkakapcsolatokat alakítottam ki és ápoltam a világ több mint 30 országával, az ott élő munkatársakkal, vevőkkel és beszállítókkal. Szakmai tapasztalatokat szereztem a vállalati működés minden vezetői területéről, mint a marketing, szervezetfejlesztés, értékesítés, logisztika és minőségmenedzsment, pénzügy és HR.

Megtapasztaltam és tudom, mit jelent az üzleti életben, globális környezetben, közép- és felsővezetői pozícióban és felelősségi körrel dolgozni.

ICF által hitelesített business coach diplomával rendelkezem. A Marshall Goldsmith SCC révén egy újfajta, a világ több országában kipróbált és bizonyítottan sikerrel működő programot ismerhettem meg. Tudásomat tovább mélyítik alapszintű terápiás és mediációs ismereteim is.

További információk:

https://sccoaching.com/