Nem sok olyan vezető beosztású emberrel találkozom, akik ilyen finoman és érzékenyen reagálva, őszintén és nyitottan képesek beszélni magukról és az elakadásaikról.

Örülök, ha együtt dolgozhatom ilyen emberekkel. Annak meg még inkább, ha segíteni is tudok nekik.

Ügyfelem hosszú évek óta dolgozott ugyanannál a cégnél, ami az évek alatt multinacionális tulajdonba került, és helyi leányvállalataként már regionális feladatokat is ellátott.

Ambiciózus, de cseppet sem agresszív ügyfelem szeretett volna feljebb lépni a ranglétrán.

Ennek megtételéhez azonban nem volt tisztában képességeivel, és abban sem volt teljesen biztos, hogy valóban ez a jó út számára, valóban ezt akarja-e.

Számomra is nagyon ismerős példa. Korábbi munkámban egy nagy multinál eltöltött 13 év alatt én is végigjártam a ranglétrát. Az igazgatói kinevezés gyorsan jött, akkor én nem gondolkodtam rajta. Hajtott az ambícióm és az elvállalt feladat. Később azonban én is sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon ez az én utam. Hogy mennyire tesz boldoggá, teljessé, és én mennyire tudok megfelelni a támasztott elvárásoknak.

Ez a saját tapasztalat sokat segített, elsősorban abban, hogy valóban értettem ügyfelem helyzetét, kérdéseit és dilemmáját.

Térjünk vissza ügyfelemhez.

A coaching folyamat alatt körbejártuk az elakadásának legfőbb okait. Hogy mi okozza benne az elbizonytalanodást a szakmai előrelépését illetően.

Sok tényező feljött, melyek közül leginkább a főnökével való kapcsolata emelkedett ki, melyből hiányzott a nyitottság és egyenesség, ami ügyfelem számára elengedhetetlenül fontos volt.

Azt vizsgáltuk meg alaposan, ő hogyan viselkedik és működik ebben a kapcsolatban, és hogy ő maga mit tud tenni a kívánt változás érdekében.

Ügyfelem egyre jobban képes volt magát kívülről látni, és megérteni, hogy a saját viselkedése miként hat főnökére. Ugyanakkor képes volt számba venni és megérteni a főnöke viselkedésének motívumait is.

Ezzel a megnövekedett empátiával és önismerettel képes volt a kapcsolatukban változásokat generálni, mind nyíltabbá és őszintébbé téve azt.

Ez a változás felszabadítólag hatott mindkettőjükre, aminek végül az lett az eredménye, hogy ügyfelem új, nagyobb felelősséggel járó feladatokat kapott, amik lehetővé tették számára, hogy kipróbálja magát magasabb vezetői beosztásban is.