AMIRE VÁGYUNK, 3. rész

 

ÉLMÉNYEINK

Az élményeink formálnak minket, a hozzájuk fűződő emlékeink évekre vagy akár örökre velünk maradnak. Ezek azok, amikről mesélni tudunk másoknak. Ezek azok, amiket meg tudunk osztani, együtt tudunk átélni barátainkkal, szerelmünkkel. Amik még jobban összehoznak minket, és hozzájárulnak ahhoz, hogy boldog életet éljünk.

Ezzel ellentétben, ha a pénzünket inkább csak különböző tárgyak vásárlására költjük, azok nem képesek hosszú távon örömet okozni nekünk. Miután megvettük azokat, gyorsan hozzá is szokunk ahhoz, hogy tulajdonoljuk őket, és már nem jelentenek boldogságforrást számunkra.

Persze szükségünk van a tárgyakra, eszközökre, ruhákra, de érdemes odafigyelni arra, hogy pénzünket és időnket kalandokra is költsük. Nem szükséges, hogy ezek drága kalandok legyenek. Ma már egyre könnyebb utazni, aminek ráadásul kimondottan olcsó formái is rendelkezésünkre állnak, akár a fapados repülőjáratokkal, vagy a couch surfinggel. De helyi élményeket is könnyen találunk. Akár egy városnéző túra a lakhelyünkön, egy túra a közeli hegyekben, vagy aki az extrémebb dolgokat szereti, elmehet egy bungee jumpingra. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

Sokszor visszatart minket, hogy kifogásokat keresve arra várunk, hogy a körülmények tökéletesek legyenek. Legyen elég pénz, vagy tökéletes az időzítés. Nem érdemes halogatni, a jövőben amúgyis ugyanezeket a kifogásokat találnánk, és akkor nem történik velünk semmi.

Ha valaki megkérdezi, mi volt életünk legszebb pillanata, szinte biztos, hogy az valamilyen élményhez köthető. Vegyük számba, hogy milyen élményeket és kalandokat akarunk megélni, és keressük meg a válaszunkat arra, hogy ezt hogyan valósítsuk meg! Beszéljünk másokkal, osszuk meg vágyainkat, keressük a lehetőségeket, ne halogassunk! Éljünk!