AMIRE VÁGYUNK, 4. rész

 

KÖRNYEZETÜNK

Környezetünk alapvetően meghatározza életminőségünket. És ezzel sokszor igencsak keveset foglalkozunk. Mai világunkban jellemző, hogy mind több dolgot akarunk felhalmozni, és arra nem figyelünk, hogy ezt olyan módon és minőségben tegyük, ami a vágyott életünknek megfelelő, ami jó hatással van ránk, és boldogító élményt ad nekünk.

És itt megint nem elsősorban pénzről, anyagi lehetőségekről van szó. Régebben, amikor még túl sok mindent nem engedhettem meg magamnak, akkor is figyeltem arra, hogy amikkel körbeveszem magam, azok a tárgyak és helyek jó érzéssel töltsenek el. A lakásomat illetően nekem fontos volt, hogy levegős legyen, ezért nagyobb tereket alakítottam ki. Arra is figyeltem, hogy ami beépítésre kerül, az szép és jó minőségű legyen, hiszen ezeket a dolgokat nem olyan egyszerű lecserélni. Bútorom alig volt, de az a pár régi darab (lomtalanításból beszerezve) szépen felújítva mindig gyönyörködtetett. Az irodámba is bevittem 1-2 olyan személyes tárgyat, ami számomra jó atmoszférát teremtett. Ami még nagyon fontos, hogy mindig szép rendben és tisztaságban tartottam a környezetemet, a lakásomat, az irodámat, az autómat, a ruháimat, stb. Ez pedig nagyban javította komfortérzetemet, életminőségemet.

Valójában minden hely, amiben éppen vagyunk, létezünk, hat ránk és az energiáinkra, befolyásolja, hogyan érezzük magunkat. A hotel, amiben megszállunk, az étterem, ahova betérünk, az utca, ahol sétálunk, az üzlet, ahol vásárolunk… Válogassuk jól meg a környezetünket, és ha alakítani akarunk rajta, hát tegyük!

Fontos, hogy figyelmet fordítsunk környezetünkre, és felismerjük, milyen hatással vannak ránk ezek a helyek, hogy el tudjuk dönteni, hol és hogyan szeretnénk létezni. Mit szeretnénk, milyen színek, anyagok, elrendezés, fényviszonyok, tisztaság és rend, tárgyak, stb. vegyenek minket körül. Sokszor egy pici odafigyelés, változtatás, átalakítás, rendrakás, takarítás is segít, hogy megváltozzanak az energiák körülöttünk, és környezetünk szebbé, inspirálóbbá, megnyugtatóbbá, hozzánk illőbbé váljon.

 

Kérdéssor

Itt a vágyott szerelmi kapcsolattal kapcsolatban gyűjtöttem össze kérdéseket. Ha a vágyott életünk más területre szeretnénk koncentrálni, ehhez hasonlóan össze tudjuk állítani a saját kérdéssorunkat.

Persze nem kell ezekhez a kérdésekhez ragaszkodnunk. Ha kedvünk van, hát menjünk még mélyebbre, térjünk ki még több részletre! Fontos, hogy érezzük, teljeskörűen körbejártuk a kérdést.

  1. Milyen számunkra az ideális szerelmi kapcsolat? Hogyan kelünk fel reggel, és fekszünk le este? Milyen egy ideális, együtt töltött hétvége? Milyenek, hogy telnek a hétköznapok?
  2. Mik azok az alapvető emberi értékek, amiket fontosnak tartunk, és meg akarunk találni a párunkban?
  3. Milyen belső tulajdonságokkal rendelkezik az ideális társunk?
  4. Milyen fizikai tulajdonságokkal rendelkezik? Pl. magas, sportos, szakállas vagy karcsú, csinos, stb.
  5. Mi a szakmája, mi a hobbija, a kedvenc elfoglaltsága?
  6. Mit akarunk, mit tegyen, hogyan viselkedjen a társunk a kapcsolatukban?
  7. Milyen közös tevékenységeket szeretnénk a társunkkal végezni? Milyen közös élményekre vágyunk? Hova szeretnénk vele elutazni? Hogy képzeljük el a nyaralásunkat?
  8. Együtt szeretnénk-e élni a társunkkal? Hol, milyen helyen, milyen környezetben?
  9. És még?