AMIRE VÁGYUNK, 1. rész

 

Milyen életet szeretnénk élni, milyen kapcsolatokat kívánunk magunknak, milyen élményeket és környezetet? Mindaz, amire vágyunk, milyen viszonyban áll mostani életünkkel? Milyenné szeretnénk válni ahhoz, hogy a vágyott életet megteremtsük magunknak? Miben szeretnénk fejlődni, többek vagy esetleg mások lenni? Ha mindezeket képesek vagyunk megvalósítani, hogyan tudjuk a saját képességeinket, értékeinket megosztani környezetünkkel, hogy aztán amit ebből visszakapunk, azáltal tovább építkezzünk? Egy állandó körforgásban, kis lépésekkel egyre magasabb szintre jutva. Nem arról van szó, hogy miután megértettük, mire vágyunk, elkezdünk magunkon dolgozni, magunkat fejleszteni, majd visszaadunk ebből a környezetünkben. Dinamika van. Állandó változás és fejlődés, mindig magasabb szinten.

Erről szól az Önmagunk Megismerésének következő 3 fejezete: a vágyainkról, arról, akivé válhatunk, és a hozzájárulásunkról, vagyis, hogy mit adunk vissza a környezetünknek.

Elsőként nézzük meg, értsük meg, hogy mire is vágyunk igazából az életünkben! Ismerjük meg magunkat a vágyainkon keresztül, hogy milyennek akarjuk a kapcsolatainkat és a környezetünket, milyen élményeket szeretnénk átélni!