HITELES SZEMÉLYISÉG, 1. rész

 

Az igazság egyik ismertetőjele, hogy egyszerű. Nincs kombinálás, nincs taktikázás, nincs mit rejtegetni, másmilyennek mutatni, erőltetni, látszatot kelteni. A hiteles személyiség egyszerű, akiben a kint és bent egyensúlyban van, és épp ezért érthető.

A valódi erő erősít, az erőszak gyengít. A magunkra erőltetett önbizalom, a változás kényszerítése, az hogy próbáljuk magunkat másnak, jobbnak, többnek mutatni, mindez csak feszültséget szül, elveszi az energiánkat, megzavar minket és a környezetünket is. Valódi önmagunk felvállalása és megmutatása erőssé tesz, és a belső béke és nyugalom helyet teremt a változásnak, ami magától következik be.

Ezért is fontos, hogy valóban megismerjük magunkat. Megismerjük a szándékainkat, a vágyainkat, hogy milyen emberré akarunk válni, és mindabból, amink van, hogyan szeretnénk visszaadni a környezetünknek. Önmagunk megismerése, elfogadása és szeretete nyugodt, magabiztos, jól érthető, tiszta, egészleges és egészséges, kiegyensúlyozott, félelemmentes, integrált és boldog személyiséget teremt, ami hitelessé tesz minket. Saját magunk számára és a környezetünk felé egyaránt.

Oly sokan bujkálunk saját magunk elől, és azt sem tudjuk, kik vagyunk valójában. Nem tudjuk, mit érzünk, nem tudjuk, mit akarunk. Az élet önmagunk felfedezésének és megismerésének a folyamata. Hogy elinduljunk befelé, hogy megtudjuk, kik vagyunk valójában, és hogy megértsük, képesek vagyunk változni, jobbá válni azáltal, hogy szeretjük magunkat és törődünk magunkkal.

Nem önző dolog szeretni magunkat, és törődni magunkkal. Csakis így tudunk másoknak is adni, másokról is gondoskodni. Nem lehetséges, hogy többet adjunk kifelé, mint ami valójában bennünk van. Megfordítva, azt, amink nincs, nem tudjuk odaadni másoknak.