HITELES SZEMÉLYISÉG, 3. rész

 

Ha mást gondolunk és mást érzünk, azzal összezavarjuk magunkat és a környezetünket. Összezavarjuk a valóságunkat. Ne lepődjünk meg, ha ez azt eredményezi, hogy nem kapjuk meg, nem érjük el, amit szeretnénk. Ezért is eredménytelen lehet az erőltetett pozitív gondolkodás. Lehet, hogy gazdagságra gondolunk, de ha ugyanakkor szegénynek és szerencsétlennek érezzük magunkat, akkor nem leszünk képesek jólétet vonzani magunkhoz. Tehát ne erőltessük a pozitív gondolatokat. Ismerjük fel és vegyük tudomásul a valódi érzéseinket, és ha azok nem szolgálnak minket, engedjük el azokat. Biztosak lehetünk abban, hogy magától elindul a változás. Így válunk hitelessé, harmonikussá, akik megkapnak mindent, amire vágynak, a megfelelő időben, helyen és összefüggésben. Foglalkozzunk azzal, hogy MIT szeretnénk és MIÉRT, de a HOGYAN és a MIKOR nem a mi dolgunk, azokat engedjük el. Ne feledjük, hogy mindannyian csak azzal tudunk tervezni, amit ismerünk, az ismeretlennel nem, és ezzel lekorlátozzuk magunkat és a lehetőségeinket.

Ne féljünk magunktól. Ne azonosuljunk a régi önmagunkkal. Nem a múltunk határoz meg minket. És ne féljünk a környezetünk visszajelzéseitől, vagy annak elmaradásától. Ne feledjük, amit legtöbbször másoktól hallani akarunk, azt épp mi nem mondjuk magunknak. Ne akarjunk megfelelni. Mindig kérdőjelezzük meg a hiedelmeinket és a szabályokat, amikhez igazodunk, vagy úgy érezzük, igazodnunk kell. Vállaljuk fel, fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és biztosak lehetünk benne, hogy változni fogunk.

Adjuk azt, amit mi magunk is kapni szeretnénk. Éppen amit nem kapunk meg, azt mi magunk is visszatartjuk. Amire panaszkodunk másokkal kapcsolatban, éppen azt erősítjük magunkban. Cselekedjük ami helyes, még ha nagy árat is kell fizetnünk érte.

Amikor a viselkedésünk és a szándékaink egy irányba mutatnak, amikor a cselekedeteink megegyeznek a gondolatainkkal, amikor az elménk és a testünk együttműködik, amikor a beszédünk és a tetteink összhangban vannak, az hatalmas erőt jelent. Érezzük és élvezzük ezt az erőt! Biztosak lehetünk benne, hogy mások is észreveszik.

 

KÉRDÉSSOR

Ehhez a fejezethez nincsenek külön kérdések. Ha eljutottunk idáig, és foglalkoztunk a korábbi kérdésekkel, azok hozzásegíthetnek ahhoz, hogy hiteles, kiegyensúlyozott és önmagunk, valamint a környezetünk számára is érthető személyiséggé váljunk.

Lapozzunk vissza a korábbi fejezetekhez, és menjünk még tovább, még mélyebbre! Legyenünk nyitottak, bátrak és őszinték önmagunkhoz!