coaching valóságteremtés 3

„Ahhoz, hogy az életed folyton növekedjen, fejlődjön, szükséges, hogy másként csinálj dolgokat, és nyitottá válj arra a lehetőségre, hogy minden, amire vágysz, közelebb van, mint gondolnád.” – Steve Chandler & Rich Litvin

Mi magunk teremtjük meg a saját valóságunkat. Ez egy nagyon fontos megállapítás, fontos tanulás, amivel kapcsolatban összegyűjtöttem pár, nekem leginkább tetsző gondolatot.

Annyira jó és pontosan megfogalmazott gondolatok ezek!

Nekem így tetszenek, nem akarok semmit hozzájuk tenni, nem akarom őket átfogalmazni. A magaménak érzem őket, és remélem, aki ezt a blogot olvassa, hasonlóan érez majd.

William James: “A tapasztalatom azonos azzal, amire hajlandó vagyok odafigyelni.”

Shawn Achor: “Az ember azt látja, amit keres, és minden más mellett vakon elmegy.”

“Aki állandóan a negatívumokat keresi a világban, az nagy árat fizet érte. Aláássa a kreativitását, fokozza a stressz szintet, csökkenti a motiváltságot, és a célok elérését is megnehezíti.”

“… ha időnket es mentális energiánkat arra fordítjuk, hogy bizonyos dologra figyeljünk, az könnyen a valóságunkká válhat.”

  • negatív híradások a médiában
  • pszichológiai kutatások nagy része negatívumokra fókuszál
  • hajlamosak vagyunk a negatív dolgokra, a problémákra koncentrálni, ahogy azok megoldásával foglalkozunk
  • épp a sikerekből, a pozitívumokból tanulhatunk, táplálkozhatunk, fejlődhetünk

 

Steve Chandler & Rich Litvin:

“Az ügyfél által használt nyelv meghatározza, hogyan látja a világot. És ahogyan a világot látja, az válik a valóságává. Ha kész vagy figyelni, az ügyfél szavai mindent elárulnak arról, mi is zajlik a világában.

Coachként, ha olyan ügyféllel találkozol, akinek a viselkedése látszatra érthetetlennek tűnik, biztos lehetsz abban, hogy valahol mélyen benne van egy valóság, ahol ez a viselkedés teljesen érthető.

Az ügyfeled által elért eredmények tökéletesen szinkronban vannak a cselekedeteivel. De ha te nem tudsz neki segíteni abban, hogy megértse a saját viselkedését és tetteit, akkor azok sosem változnak meg.

Figyelj pontosan az ügyfél szavaira. Mert azok elárulják neked, hova fókuszál. Változtasd meg a fókuszát, és akkor a beszéde is megváltozik.”

 

„Az ügyfél a saját világának a Teremtője. Ő maga teremti meg a saját valóságát. Még ha ennek nincs is tudatában.”